torsdag 8 december 2011

Ett slag för kulturell generationskolonialism

Vid lunch idag pratade vi om någon anledning om containrar och det föll sig så bra att jag kunde fylla ut ett av mina resonemang med en, vad jag trodde, tidlös populärkulturell referens. Jag har hittat allt man kan tänka sig, i en blå container fann jag dig eller om du fann mig, vi har grälat om det där. Istället för de skratt jag förväntade mig som resultat av min lilla lustighet möttes jag av oförstående blickar. Vaddå, har du hittat mig i en blå container? Vi har väl inte grälat om det...?! Ibland känner jag mig jävligt gammal...och dum. Folk födda på den senare delen av 80-talet har ju missat en hel del viktiga saker, vågar jag drista mig till att påstå och jag kan därför känna att jag har en plikt som 70-talist att bilda dessa stackars musikaliskt svältfödda popsnören (no offence). Vi kan kalla det för kulturell generationskolonialism och det är ett tungt ok att bära, men nån måste väl göra det!

Så nu mina damer och herrar vill jag presentera "Container" av David Shutrick



Läs även andra bloggares åsikter om ,

5 kommentarer:

  1. De där 80-talisterna alltså. Jag vet inte jag. Vad man ska säga om dem? Visst. De är roliga. De är nästan lite .. gulliga. Så små är de!

    SvaraRadera
  2. HAHA! Jag älskar den. Jag minns att jag såg videon i nåt program på SVT (Listan?) när jag var liten. Min kille kommer inte ihåg. Så jäkla konstigt. Han är född -76 och jag -82.

    SvaraRadera
  3. @yllet: små men i ständigt nummerärt överläge. Jag har under de senaste veckorna även stött på ett par 90-talister (personer födda på 90-talet) och där tror jag inte ens att mina pedagogiska färdigheter räcker, en fullständigt förlorad generation.
    @josefine: Ett fantastiskt exempel på videokonst från det tidiga 90-talet men en inte helt dålig låt. Popitop var med när han la dom första takterna till mästerverket. Kanske var det du bevittnade i din ungdom, http://www.youtube.com/watch?v=1ZJ8dx45SI8

    SvaraRadera
  4. En av mina favoritlåtar! Har dock aldrig sett videon, det var kul!
    (Hittade för övrigt hit via korvasbloggen, som du kommenterat. Lång bana det där, haha.)

    Trallar vidare på denna lilla melodi den här morgonen. Tack!

    1985:an Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du hittade hit, och du är välkommen tillbaka...även om du är 80:a ;).

      Radera