tisdag 5 juli 2011

Klimpen i ljud

Våra samtal tonsätts numera av en ljudkonstnär i klass med Michael Winslow i polisskolan. Alla ord som Klimpen känner igen och som representerar något som låter återges entusiastiskt av vår lilla pratkvarn.


Andra ord representeras av rörelser. "Akta" (och ibland "fakta"/"sakta") och "snigel" illustreras med ett varnande pekfinger, direkt hämtat från hitlåten "Lilla snigel akta dig". Ord som påminner om "knacka" betonas med resoluta och hårda knackningar på närmaste hårda yta naturligtvis inspirerat av rörelseprogrammet till "I ett hus vid skogens slut".

Under vår vistelse i Halland fördrevs mycket av vår lediga tid med att spana efter "taktoon" (traktorn). Traktorer är det i särklass mest spännande Klimpen känner till. Vi har ännu inte bestämt oss för om detta intresse är något som ska uppmuntras eller motarbetas men under tiden försöker vi utröna vilken typ av traktorer som är av störst intresse. Som tur är finns det en hel uppsjö av traktorfilmer på Youtube samt ett tecknat barnprogram som heter Traktor Tom (på Youtube endast på polska men det skiter Klimpen fullständigt i!).

Den här toppar traktorlistan än så länge



Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer:

  1. Klockrent traktorklipp! Här finns också en liten som fullkomligt älskar traktorer - nästan lika mycket som sågar och hammare..

    SvaraRadera
  2. Jag bävar lite inför när verktygen gör sin entré i vår hyresrätt, känns som att det är då det kan börja kosta riktiga pengar att vara förälder...?

    SvaraRadera