måndag 25 juni 2012

Midsommar vid havet

Idag är motståndet stort. Allt är besvärligt och inget går helt enligt planerna. Trots att hela familjen har sovit gott hela natten verkar alla vara lite tröttare och lite gnälligare än vanligt. Det är inte osannolikt att det har med det katastrofala vädret att göra. Den mer än lovligt aktiva midsommarhelgen kan också ha med humöret att göra.

Stugan vid havet var fantastisk. Den var väl liten och saknade ett par viktiga innerdörrar men utöver detta var den fantastisk. Närmare stranden går det nog inte att bo och bättre sällskap än det vi hade är nog också svårt att hitta. Vi åt och drack gott (och lite för mycket) och hade det mycket mysigt på den nästan öde stranden som bitvis badade i ljus och svallande vågor. Liten som nyligen har upptäckt sandens rinnande och knastrande egenskaper satt förnöjt och stirrade på sand som rann ur hennes händer medan Klimpen kastade sten, hoppade i sanden och försökte reda ut vilka djur det egentligen är som bor i havet.

Till och med tåg- och bussresan gick bra. Klimpen lekte tusen frågor och kollade på Lilla spöket Laban på iphonen. Liten åt på saker och drog sina medpassagerare i håret. Resans höjdpunkt var när Klimpen högljutt försökte reda ut om en annan flicka på tåget hade två mammor eller om hennes pappa bara var någon annanstans. Mammorna hjälpte till att reda ut begreppen och Klimpen godtog utan omsvep förklaringen.








Idag tvingade jag ut mina små damer och åkte till öppna förskolan. Liten vägrade att somna men gav till slut upp och la sitt trötta lilla huvud på matbordet mitt under lunchen och somnade. Sov sen hela vägen hem i Baby Björnen och fortsatte sova i sängen. Vaknade efter två timmar men somnade om igen på sin måne. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar