torsdag 17 februari 2011

Iakttagelser av ringa vikt för mänskligheten

Jag har under de senaste dagarna gjort ett par intressanta minnesanteckningar med stort nyhetsvärde för mig själv:

Viktig iakttagelse nr 1:

Teskeden fyller en viktig funktion, även då kaffet avnjuts svart. Tillfreställelsen den långsamma cirkelrörelsen i koppen bringar går nästan att jämföra med känslan av att stryka askan från en cigarett mot insidan av askkoppen...(en mycket bra känsla för att förtydliga för dem som inte haft det stora nöjet). Upptäckten gjordes då Skånerosten plötsligt var slut, klimpen jätteförkyld och barnvagnen trasig. Jag tvingades därför dricka pulverkaffe (inte så illa faktiskt) och rörde ut det hela med en tesked och det var då upptäckten gjordes. Jorå, så var det med den saken...

Iakttagelse av stor vikt nr 2:

Dagarna går fruktansvärt långsamt när man är förkyld. Det är som att förkylningen försätter tillvaron i automatisk slow-motion. Vi lämnade inte lägenheten på hela dagen igår utan vände istället upp och ned på alla leksakslådorna, hade kramfest med alla gosedjuren i soffan trettioelva gånger och inspekterade blöjhinkens innehåll lika många gånger. Vi tittade också på ett paaaar avsnitt av Shawn the Sheep. Trots gårdagens  kreativa tilltag var Klimpen lika förkyld när hon vaknade idag. Har efter överläggande med erfaren sjukvårdspersonal övervägt att göra en exkursion till parken och kaffehyllan på butiken för att göra nödvändiga inköp.



Iakttagelse nr 3:

Kyleffekten ökar i kvadrat när man bor i ett jävla blåshål utan skyddande kuperad terräng. Visst, det är skönt att slippa uppförsbackar men vi saknar därigenom även nedförsbackar (som jag tycker är bra). Husen erbjuder inget lä eftersom det blåser från alla håll samtidigt, dessutom verkar gatunätet vara planerat för att koncentrera vindens styrka.

Lärdomar att göra av detta:

Begränsa utevistelser till det minsta möjliga, be högt-ärad-sambo göra nödvändiga inköp på väg hem från skolan och ladda ner fler avsnitt av Shawn the Sheep, leta eventuellt efter recept på play-do-lera på nätet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar